Clifton St.  This home explores ideas of reuse and renewal, it was formed from the bones of an existing house.  A large masonry cube was formed from the existing bricks from the old home, repurposed to create private and quiet spaces within.  A continuous skillion roof slices through the pure masonry form and draws you into the living spaces without interrupting the form of the cube.  These rooms open up to the North to provide access to winter sun and tips its hat to the West to protect the glass from the afternoon sun.  The timber floors were stripped and denailed, but left in a raw state when repurposed to clad the building. The entry was conceived as a glazed lantern reusing the sash windows from the existing home into a new composition to create a threshold space at the front of the house.

Clifton St.

This home explores ideas of reuse and renewal, it was formed from the bones of an existing house.

A large masonry cube was formed from the existing bricks from the old home, repurposed to create private and quiet spaces within.

A continuous skillion roof slices through the pure masonry form and draws you into the living spaces without interrupting the form of the cube.  These rooms open up to the North to provide access to winter sun and tips its hat to the West to protect the glass from the afternoon sun.

The timber floors were stripped and denailed, but left in a raw state when repurposed to clad the building. The entry was conceived as a glazed lantern reusing the sash windows from the existing home into a new composition to create a threshold space at the front of the house.