Holland St.  A modest workers cottage has been converted to a large family home for a young family. The existing house has been retained and renovated to accommodate the bedrooms and wet spaces. The new addition is differentiated through material uses and spatial form. This allows the existing home integrity to be retained and allows the new addition to respond to its orientation and existing trees and landscaping.   The project enjoyed a successful outcome meeting or exceeding the client’s brief and meeting their budget. The relationship with the builder assisted this as the builder is basically a legend and makes life on our projects a joy.  The project in many ways is an interior design and fit-out as much as architectural form. Sophisticated and interrelated bespoke furniture and cabinetwork pieces are married with the loose furniture selections throughout, making this project one of the most holistically completed we have undertaken.   The client arrived with plans which met neither their programme, brief nor budget.  The first, hardest step was to let go and restart the process. Their family’s functional structure and love of materials and texture has been incorporated into this response and they are delighted with the outcome.

Holland St.

A modest workers cottage has been converted to a large family home for a young family. The existing house has been retained and renovated to accommodate the bedrooms and wet spaces. The new addition is differentiated through material uses and spatial form. This allows the existing home integrity to be retained and allows the new addition to respond to its orientation and existing trees and landscaping.

The project enjoyed a successful outcome meeting or exceeding the client’s brief and meeting their budget. The relationship with the builder assisted this as the builder is basically a legend and makes life on our projects a joy.

The project in many ways is an interior design and fit-out as much as architectural form. Sophisticated and interrelated bespoke furniture and cabinetwork pieces are married with the loose furniture selections throughout, making this project one of the most holistically completed we have undertaken.

The client arrived with plans which met neither their programme, brief nor budget.  The first, hardest step was to let go and restart the process. Their family’s functional structure and love of materials and texture has been incorporated into this response and they are delighted with the outcome.

2015061501_01_Klopperanddavis_holland street_Angelita Bonetti.jpg
2015061501_02_Klopperanddavis_holland street_Angelita Bonetti.jpg
2015061501_03_Klopperanddavis_holland street_Angelita Bonetti.jpg
2015061501_04_Klopperanddavis_holland street_Angelita Bonetti.jpg
2015061501_05_Klopperanddavis_holland street_Angelita Bonetti.jpg
2015061501_06_Klopperanddavis_holland street_Angelita Bonetti_edit.jpg
2015061501_07_Klopperanddavis_holland street_Angelita Bonetti_edit.jpg
2015061501_08_Klopperanddavis_holland street_Angelita Bonetti.jpg
2015061501_09_Klopperanddavis_holland street_Angelita Bonetti.jpg